ATP Miami: Medvedev vs. Federer

Federer dendert door in Miami en speelt kwartfinale tegen Anderson

27 maart 2019
Roger Federer heeft zich woensdag simpel geplaatst voor de kwartfinale van het ATP-toernooi in Miami. De Zwitser won in twee sets van de Rus Daniil Medvedev: 6-4, 6-2.

Het affiche stond eigenlijk op dinsdag gepland, maar door regenval werd het duel uitgesteld. Woensdag kwamen beide mannen wel in actie en Federer kende niet veel moeite met Medvedev. Laatstgenoemde hield in de eerste set stand tot 4-4, maar moest toen een break toestaan. Federer maakte op zijn eigen service geen fout en haalde de eerste set binnen: 6-4. 

De tweede set was amper begonnen of Federer had alweer een break voorsprong te pakken. Al in de eerste game brak de voormalig nummer één van de wereld de 23-jarige speler. Deze break hield Federer vast, alvorens zelfs naar 5-2 uit te lopen en te mogen serveren voor de wedstrijd. De tennisser, die in Doha zijn honderdste toernooizege binnenhaalde, maakte geen fout en won de tweede set met 6-2. 

Door de 6-4, 6-2 zege gaat Federer door naar de kwartfinales van het ATP-toernooi in Miami. Daarin treft hij Kevin Anderson. (FOX Sports)