Tsitsipas en Koolhof
Tsitsipas en Koolhof - © ANP

Koolhof finalist in Miami met dubbelpartner Tsitsipas

29 maart 2019
Wesley Koolhof heeft voor het eerst in zijn loopbaan de dubbelfinale van een masterstoernooi gehaald. De 29-jarige Nederlander versloeg in Miami met dubbelpartner Stefanos Tsitsipas uit Griekenland de Kroaat Ivan Dodig en de Fransman Edouard Roger-Vasselin in de supertiebreak: 6-3, 6-7(2), 10-8.

Met zijn gelegenheidspartner Tsitsipas, die bij het grandslam van Melbourne de halve finales in het enkelspel haalde, kent Koolhof een goede serie in Miami. In de tweede set tegen Dodig en Roger-Vasselin serveerde het duo voor de wedstrijd op 5-4, maar kon het twee matchpoints niet verzilveren.

De tiebreak werd vervolgens dik verloren. In de supertiebreak trokken Koolhof en Tsitsipas de partij met de nodige moeite alsnog naar zich toe.

In de finale treft het duo de ervaren broers Bob en Mike Bryan uit de Verenigde Staten.

Koolhof, een zoon van de onlangs overleden oud-voetballer Jurrie Koolhof, won vier dubbeltitels op de ATP-tour. Drie keer was dat met Matwé Middelkoop, in 2016 in Sofia en in Kitzbühel en in 2017 in Sydney. Begin januari pakte hij in Brisbane de titel met de Australiër Marcus Daniell. (ANP)

Koolhof/Tsitsipas - Bryan/Bryan zie je zaterdagavond (niet voor) 20.00 uur LIVE op FOX Sports 5

Federer fluitend naar finale Miami

30 maart 2019
Federer fluitend naar finale Miami
Roger Federer heeft zich eenvoudig geplaatst voor de finale van het masterstoernooi in Miami. De Zwitser was met 6-2, 6-4 te sterk voor Denis...