ATP Miami: Federer vs. Isner

Federer grijpt vierde titel in Miami na masterclass tegen Isner

31 maart 2019
Roger Federer heeft voor de vierde keer de titel gegrepen op het masterstoernooi van Miami. De Zwitserse legende maakte in de finale servicekanon John Isner onschadelijk: 6-1, 6-4.

De 37-jarige Federer zal van te voren beducht zijn geweest voor de ijzersterke opslag van de vier jaar jongere Isner. De Amerikaanse koning van de tiebreak had tot de finale nog maar vier servicebeurten ingeleverd.

Isner, die vorig jaar de eindzege in Florida had gepakt, had echter geen weerwoord op Federer. De huidige nummer vijf van de wereld sloeg in het eerste bedrijf maar liefst drie keer door de opslag van zijn tegenstander heen en haalde de set in 25 minuten binnen.

De tweede set ging lange tijd gelijk op, maar een beenblessure gooide roet in het eten van Isner. De mondiale nummer negen liet zich bij de stand 4-3 behandelen. Federer kende geen genade en maakte het karwei af met een break op 5-4.

Voor Federer, die eerder in Miami won in 2005, 2006 en 2017, was het alweer ATP-titel nummer 101. Een maand geleden bereikte hij in Dubai de mijlpaal van honderd eindzeges. (FOX Sports)