Xander Bogaerts
Xander Bogaerts - © ANP

Bogaerts met 117 miljoen best betaalde Nederlandse sporter

1 april 2019
Xander Bogaerts is dankzij zijn contractverlenging bij Boston Red Sox de bestbetaalde Nederlandse sporter. De 26-jarige honkballer gaat de komende zeven jaar in totaal 132 miljoen dollar (zo'n 117 miljoen euro) verdienen.

De op Aruba geboren Bogaerts zal bij de Red Sox een jaarsalaris van 16,7 miljoen euro opstrijken. Met dat bedrag stoot hij Kenley Jansen van de troon als bestbetaalde Nederlandse sporter. De pitcher verdient bij Los Angeles Dodgers zo'n 15 miljoen euro per jaar. De volledige top drie bestaat uit honkballers: de Curaçaose honkballer Andrelton Simmons van Los Angeles Angels vangt 11,5 miljoen per jaar. 

Korte stop Bogaerts debuteerde in 2013 voor de Red Sox in de MLB, en speelde sindsdien nergens anders. In 2013 en 2018 won hij met Boston Red Sox de World Series.

Lijst van bestbetaalde sporters
In mei 2018 publiceerde het tijdschrift Quote een lijst met de bestbetaalde Nederlandse sporters. Naast de honkballers Jansen en Simmons stonden in die lijst ook de voetballers Arjen Robben, Robin van Persie, Wesley Sneijder, Nigel de Jong, Klaas-Jan Huntelaar, Ryan Babel, Rafael van der Vaart en Gregroy van der Wiel. (FOX Sports)