Kiki Bertens
Kiki Bertens - © ANP

Bertens op jacht naar titelprolongatie in Charleston

2 april 2019
Kiki Bertens keert deze week terug naar de plaats van haar grote doorbaak. De nummer zes van de wereld boekte vorig jaar met de titel op het WTA-toernooi van Charleston haar mooiste eindzege tot dat moment.

Bertens overklaste een jaar geleden de Duitse Julia Goerges met 6-2, 6-1 in de finale van het Premier-evenement in South Carolina. Het was voor de Wateringse de vijfde titel en op dat moment de grootste uit haar carrière.

Na de eindzege in Charleston zou Bertens de finale halen van het toptoernooi in Madrid en de hoofdprijs pakken in Cincinnati, dat één niveau hoger is ingeschaald dan Charleston. Dit seizoen volgde in Sint-Petersburg nog een titel in de Premier-categorie.

Op de kaart

De schitterende zege in South Carolina zette Bertens definitief op de kaart. Ze had niet alleen indruk gemaakt in de finale, in de halve eindstrijd tegen Madison Keys had ze ongekende veerkracht getoond door zelfs een matchpoint weg te poetsen.

De beste tennisster van Nederland klom indertijd zes posities naar de 21ste plaats van de mondiale ranking. Een schril contract met haar huidige zesde positie.

Martina Trevisan

Bertens begint na een bye in de eerste ronde dinsdagnacht haar jacht op titelprolongatie tegen Martina Trevisan. De nummer 159 van de wereld drong via de kwalificaties door tot het hoofdschema.

De Italiaanse won in haar carrière acht ITF-titels, maar wacht nog op haar eerste WTA-succes. Het is de eerste keer dat de twee speelsters tegenover elkaar staan. (FOX Sports)

De wedstrijd tussen Kiki Bertens en Martina Trevisan zie je in de nacht van dinsdag op woensdag rond 02.30 uur op FOX Sports 5