WTA Lugano: Rus vs. Golubic

Rus uitgeschakeld na gemiste kans in Lugano

8 april 2019
Arantxa Rus is uitgeschakeld in de eerste ronde van het WTA-toernooi van Lugano. De Delftse moest in drie sets haar meerdere erkennen in de Zwitserse Viktorija Golubic: 6-3, 6-7, 2-6.

Rus speelde voor het eerst sinds het WTA-evenement in Boedapest in februari weer een hoofdtoernooi. Ze werd vorige maand in de kwalificaties van Charleston en Miami uitgeschakeld.

De nummer 128 van de wereld werd in de eerste game meteen gebroken door de 47 plaatsen hoger ingeschaalde Golubic, maar draaide daarna de zaken vlot om. De 0-2 achterstand werd met twee breaks op rij omgezet in een 5-2 voorsprong, waarna ze na een lange negende game de set veiligstelde.

Gemiste kans

De twee leverden aan het begin van het tweede bedrijf een opslagbeurt in en hielden vervolgens gelijke tred tot 5-5. Aan het einde van de set sloeg Rus opnieuw door de service van Golubic, maar wist het karwei niet af te maken op haar eigen opslag. In de resulterende tiebreak kon Rus een vroege achterstand niet meer wegpoetsen.

De gemiste kans leek Rus in de beslissende set parten te spelen. Ze werd na een 2-2 tussenstand twee keer op rij gebroken en wist het tij niet meer te keren. (FOX Sports)