Kyler Murray
Kyler Murray - © ANP

Arizona Cardinals kiest quarterback Murray als eerste in NFL Draft

26 april 2019
Kyler Murray is als eerste gekozen door Arizona Cardinals in de NFL Draft. De quarterback komt over van de University of Oklahoma.

Tijdens het jaarlijkse evenement, dat dit keer in Nashville plaatsvond, worden de grootste talenten verdeeld voor het aankomende seizoen. In de eerste ronde worden 32 spelers gekozen.

Nummer één

De nummer één draft pick van deze editie was geen verrassing. De 21 jarige Murray werd door velen gezien als het grootste talent uit het college football. De Cardinals hadden misschien op andere posities beter een speler kunnen gebruiken, maar ze kozen toch weer voor een quarterback.

Vorig jaar mochten de Cardinals als tiende kiezen in de eerste ronde. Ze gingen toen voor quarterback Josh Rosen. De verwachting is nu dus ook dat Rosen nog gaat verkassen.

Verrassingen

De grootste verrassingen kwamen van Oakland Raiders en New York Giants. De Raiders kozen namelijk voor defensive end Clelin Ferrell van Clemson. Velen meenden dat Josh Allen of Ed Oliver gekozen zou worden. Van Ferrell werd gedacht dat hij pas aan het eind van de eerste ronde op het podium mocht komen.

De tweede surprise viel twee picks later. New York Giants mocht als zesde kiezen en koos voor quarterback Daniel Jones van Duke, wat een veel New York fans shockeerde. Zij hoopten namelijk op quarterback Dwayne Haskins van Ohio State. Hij werd uiteindelijk als vijftiende gekozen door Washington Redskins.

Zeven rondes

De NFL Draft bestaat in totaal uit zeven rondes. De tweede ronde gaat komende nacht om 01.00 uur Nederlandse tijd van start en de derde ronde zal daarna volgen. De vierde ronde begint op zaterdagmiddag en de vijfde en zesde ronde volgen direct na de vierde ronde. (FOX Sports)