WTA Stuttgart: Bertens vs. Kvitova

Bertens na tennisgevecht met Kvitova niet naar finale in Stuttgart

27 april 2019
Kiki Bertens heeft het zaterdagmiddag nagelaten om de finale van het WTA-toernooi van Stuttgart te bereiken. In drie sets dolf de Nederlandse het onderspit tegen Petra Kvitova: 7-6, 3-6, 6-1.

De nummer zeven van de wereldranglijst trad aan tegen Kvitova, de nummer drie van de WTA-tour. In Stuttgart had Bertens het moeilijk, maar kreeg ze ook zeker kansen in de eerste set. Het ging gelijk op en een tiebreak moest de beslissing brengen in de eerste set. Daarin was de Tsjechische de sterkste, waardoor Bertens een set achterstand moest goed maken. 

Na een peptalk van coach Raemon Sluiter ging ze daverend van start in de tweede en het goede gevoel hield ze vast. Bertens serveerde prima en sleep de tweede set naar zich toe: 6-3. Een derde en allesbeslissende set moest eraan te pas komen, maar daarin werd Bertens meteen tweemaal gebroken. Kvitova bleek simpelweg te sterk en verzekerde zich van een finaleplaats in Stuttgart: 6-1. 

Daarin ontmoet de voormalig Grand Slam-winnares Anett Kontaveit, de Estse bereikte de finale door een walkover van eigenlijke opponent Naomi Osaka. (FOX Sports)