Wondercatch in MLB: "He caught it! It was gone!"

USA Update: Magistrale vangbal redt Red Sox, Sharks in finale

9 mei 2019
Boston Red Sox glipte tegen Baltimore Orioles door het oog van de naald en won uiteindelijk met 1-2 in Maryland. Een magistrale vangbal van Jackie Bradley jr. en een homerun van Andrew Benintendi zorgden voor het verschil.

Met een uit in de elfde inning leek Trey Mancini de Orioles met een rake klap naar de overwinning te slaan. De bal was ver genoeg geslagen om over de muur te gaan, maar Red Sox-speler Jackie Bradley jr. dacht daar anders over.

Met een uiterste inspanning redde hij de regerend kampioen:

Ook in de MLB geldt de oude 'voetbalwet': als je hem zelf niet maakt, valt hij aan de andere kant. Dat bewees Andrew Benintendi in de twaalfde inning door de bal wel over de muur - buiten het bereik van verdedigers - te slaan.

Eerder op de avond had Red Sox-werper Chris Sale een immaculate inning gegooid: met negen opeenvolgende worpen drie keer drie slag. Het is pas de 96ste keer in de historie van de MLB dat dit voor is gekomen. Ter vergelijking: een eveneens zeldzame ​no-hitter​ is al driehonderd keer voorgekomen.

Homeruns Profar en Schoop

Oranje-internationals Jurickson Profar en Jonathan Schoop sloegen voor respectievelijk Oakland Athletics en Minnesota Twins een homerun.

Beide teams wonnen mede dankzij de ​dingers​ van de Nederlanders.

San Jose schaakt Colorado

De laatste deelnemer aan de Conference Finals in de NHL is bekend: San Jose Sharks pakte in de nacht van woensdag op donderdag de laatste strohalm door Colorado Avalanche met 3-2 in eigen huis te verslaan.

In de eerste periode zetten Joe Pavelski en Tomas Hertl de thuisploeg op 2-0, maar door een goal van Mikko Rantanen werd het nog even spannend. Halverwege de tweede periode vergrootte Joonas Donskoi met zijn eerste goal in 35 wedstrijden de marge opnieuw naar twee.

Na een halve minuut in de derde periode maakte Tyson Jost de 3-2 en zorgde hij ervoor dat de fans in Californië bijna twintig minuten peentjes moesten zweten. 

In de finale van de Western Conference is St. Louis Blues de tegenstander. De winnaar van dat duel speelt in de finale om de Stanley Cup. De Sharks verloren in 2016 in het seizoensslot van Pittsburgh Penguins.

Bucks naar finale Eastern Conference 

Milwaukee Bucks heeft voor het eerst sinds 2001 de finale bereikt van de oostelijke divisie in de NBA. De Bucks rekenden in de tweede ronde van de play-offs op overtuigende wijze af met Boston Celtics: 4-1. 

De Celtics begonnen de best-of-sevenserie tegen de Bucks met een verrassende zege van 112-90, maar daarna stelde de ploeg van de Griekse vedette Giannis Antetokounmpo orde op zaken met vier overtuigende zeges. Milwaukee Bucks maakte het woensdagavond voor eigen publiek af: 116-91. Antetokounmpo tekende voor 20 punten.

Warriors pakken 3-2 voorsprong

Golden State Warriors nam weer de leiding in de serie tegen Houston Rockets, door voor eigen publiek het vijfde duel met 104-99 te winnen.

De titelhouder in de NBA had de eerste twee duels in de serie ook gewonnen, maar in Houston waren de Rockets daarna twee keer de sterkste. De Warriors raakten tijdens de vijfde wedstrijd wel Kevin Durant kwijt, die in het derde kwart met een kuitblessure naar de kant moest. Durant had op dat moment al 22 punten gemaakt.

Klay Thompson was de topschutter bij de thuisclub met 27 punten, Stephen Curry gooide er 25 bij elkaar. Vrijdag treffen de clubs elkaar opnieuw, dan weer in Houston. (FOX Sports/ANP)