ATP Madrid: Djokovic vs. Tsitsipas

Djokovic ongenaakbaar in finale Madrid

12 mei 2019
Novak Djokovic heeft voor de derde keer de titel veroverd op het ATP-toernooi van Madrid. De nummer een van de wereld was in de finale met 6-3, 6-4 te sterk voor Stefanos Tsitsipas.

Het is de tweede titel dit jaar en de 74ste toernooizege uit de carrière van de 31-jarige Djokovic.

Djokovic won begin dit jaar de Australian Open, maar presteerde daarna wisselvallig. Op de masterstoernooien ging het tot aan Madrid niet goed. In Monte Carlo strandde de Serviër in de kwartfinales. In Indian Wells won hij maar één partij en in Miami twee.

Op het gravel in Madrid lijkt Djokovic dan toch de goede vorm te pakken te hebben zo vlak voor Roland Garros, het grandslamtoernooi in Parijs waar hij in 2016 zegevierde.

Tsitsipas

Djokovic speelde één keer eerder tegen de Griekse nummer acht van de wereld. Op het masterstoernooi van Toronto in augustus vorig jaar verloor hij van Tsitsipas.

De Griek, die in Toronto in de finale verloor van Rafael Nadal, stond voor de tweede keer in een finale van een masterstoernooi. De 20-jarige Tsitsipas schakelde Nadal uit in de halve eindstrijd en de aanvoerder van de wereldranking was dus gewaarschuwd.

Sterke start

De Serviër opende sterk, nam een voorsprong van 3-0 en gaf de marge van een break niet meer weg. Djokovic kwam op eigen service geen moment in de problemen en wist op 4-4 weer toe te slaan in de servicebeurt van het Griekse talent. De laatste game duurde lang maar het vierde matchpoint was wel raak.

“Ik moest mijn momentum weer hervinden en dat is mij hier gelukt. Ik ben erg tevreden over mijn spel en de toernooizege”, aldus Djokovic. (FOX Sports/ANP)