WTA Rome: Bertens vs. Anisimova

Bertens door oog van de naald tegen 17-jarige Anisimova in Rome

16 mei 2019
Kiki Bertens heeft in Rome met moeite haar eerste partij gewonnen. De nummer vier van de wereld zette tiener Amanda Anisimova met 6-2,4-6, 7-5 opzij.

Anisimova, die verrassend de vierde ronde haalde op de Australian Open dit jaar, was als 'lucky loser' toegelaten tot het hoofdtoernooi en won maandag in de eerste ronde van de Italiaanse Elisabetta Cocciaretto. Eigenlijk zou de mondiale nummer 54 het woensdag al opnemen tegen de tien jaar oudere Bertens, maar door regen werd het hele schema een dag opgeschoven.

  

Bertens won het prestigieuze toernooi van Madrid afgelopen week zonder setverlies, maar in haar eerste partij op het Italiaanse gravel moest de Nederlandse verrassend een set inleveren na een 4-2-voorsprong.

 

Bertens liet met een kreet van blijdschap merken hoe opgelucht ze was toen ze op matchpoint een ace sloeg. De 27-jarige Nederlandse weet dat ze veel punten voor de wereldranglijst kan pakken in Rome. Nadat ze in 2017 nog de halve finales had bereikt, strandde ze vorig jaar al in de eerste ronde.

Later op donderdag speelt Bertens alweer in de derde ronde, tegen de Spaanse Carla Suárez-Navarro. In de kwartfinale wacht mogelijk de nummer 1 van de wereld, Naomi Osaka. De Japanse won haar partij in de tweede ronde van de Slowaakse Dominika Cibulkova (6-3, 6-3). (FOX Sports)