WTA Rome: Bertens vs. Konta

Bertens sneuvelt na lange driesetter in halve finale Rome

18 mei 2019
Kiki Bertens is er niet in geslaagd de finale van het WTA-toernoooi van Rome te halen. In de halve finale verloor ze van de Britse Johanne Konta na drie lange sets met 5-7, 7-5, 6-2.

Bertens was bezig aan een sterke reeks. Vorige week won ze het hoog aangeschreven graveltoernooi van Madrid door in de finale de Roemeense topspeelster Simona Halep te verschalken. In Rome ging het ook voortvarend, al kreeg ze wel vrije doorgang naar de halve finales na de opgave van haar tegenstander Naomi Osaka. De Japanse nummer één van de wereld trok zich terug met een handblessure.

Tegen Konta, de nummer 42 van de wereldranglijst, had Bertens het moeilijk in de eerste set, maar sloeg ze op de beslissende momenten toe. Bij een stand van 4-5 in het voordeel van de Britse pakte Bertens drie games op rij waarna ze de set naar zich toe trok. 

Ook in het tweede bedrijf waren beide speelsters aan elkaar gewaagd en ging het lange tijd gelijk op. Deze keer was het Konta die op een belangrijk moment een break plaatste en de set binnenhaalde. Bertens had het zichtbaar lastig en moest in de beslissende derde set twee keer haar service inleveren. Die achterstand kwam ze niet meer te boven.

Bertens klom vorige week na haar eindzege in Madrid naar de vierde plek op de ranking. De hoogste positie ooit voor de Wateringse. Bij toernooiwinst in Rome had Bertens naar plek twee op de wereldranglijst kunnen stijgen. Naomi Osaka blijft de nummer één. Konta treft in de finale de winnares van de partij tussen Karolina Pliskova en Maria Sakkari. (FOX Sports)