ATP Rome: Djokovic vs. Schwartzman

Djokovic heeft het moeilijk, maar vergezelt Nadal in finale Rome

18 mei 2019
Novak Djokovic heeft zaterdagavond na een tennisgevecht met Diego Schwartzman de finale van het ATP-toernooi in Rome bereikt. De Servische nummer één van de wereld had drie sets nodig, maar won uiteindelijk: 6-3, 6-7, 6-3.

De nummer één van de wereld won vorige week nog het ATP-toernooi van Madrid en ook deze week is de Australian Open-winnaar prima in vorm. Na een thriller tegen Juan Martín Del Potro bereikte Djokovic de halve finale, waarin Schwartzman de tegenstander was. 

De Argentijn draait een goede week op gravel en versloeg onder meer Kei Nishikori in de kwartfinale. Ook tegen Djokovic bood Schwartzman dapper partij, al verloor de nummer 24 van de wereld wel de eerste set: 6-3. Het tweede bedrijf ging gelijk op en beide spelers hadden moeite hun service te behouden. Er vielen breaks over en weer en uiteindelijk bracht een tiebreak de beslissing. Daarin was Schwartzman de sterkste, waardoor een derde set de beslissing moest brengen. 

Ook in de derde set ging het gelijk op. Eén break gaf de doorslag, waarna Djokovic aan het langste eind trok. In de finale van het ATP-toernooi treft de ​Djoker ​Rafael Nadal. De Spanjaard versloeg Stefanos Tsitsipas en kan revanche nemen op de verloren Australian Open-finale. (FOX Sports)