ATP Rome: Nadal vs. Djokovic

Gravelkoning Nadal oppermachtig tijdens titanenstrijd in Rome

19 mei 2019
Rafael Nadal, huidige nummer twee van de wereld, heeft de nummer één van de wereld verslagen in de finale van het ATP-toernooi in Rome. In de eerste en de laatste set was de Spanjaard oppermachtig: 6-0, 4-6, 6-1.

De 32-jarige Nadal was niet te stoppen in de eerste set, Djokovic werd constant onder druk gezet en kwam er totaal niet aan te pas. De openingsset was tevens een primeur in een onderlinge confrontatie. De nummer één en twee van de wereldranglijst speelden 53 keer eerder tegen elkaar, nog nooit werd een set door één van beiden gewonnen met 6-0.

In de tweede set wist de Servische all-rounder zich te herpakken. Zijn eigen servicegames kwam hij zonder al te veel problemen door. Bij een 3-3 stand in de tweede set ging het bijna mis. De 31-jarige Djokovic kreeg op eigen opslag drie breakpoints tegen maar overleefde deze en kwam alsnog op 4-3 voor.

Bij een 5-4 stand benutte de Serviër een breakpoint, dat betekende het eerste serverlies van Nadal in Rome dit jaar.

In de derde set voerde Nadal het tempo weer op. De eerste opslagbeurt van Djokovic werd direct gebroken door de Spaanse recordhouder. De versnellingen van Nadal werden Djokovic te machtig. Het werd uiteindelijk 6-1 in de derde set.

Voor Nadal is het zijn negende titel in Rome. Hij verloor maar één set dit jaar op het gemalen baksteen in de hoofdstad van Italië. Het was tevens de 34ste Masters-titel van Nadal, dat is een record. Geen één andere speler in de geschiedenis van het tennis pakte meer titels. (FOX Sports)