Stanley Cup Game 1: Boston Bruins - St. Louis Blues

Veerkrachtig Boston Bruins deelt eerste klap uit in Stanley Cup

28 mei 2019
Boston Bruins heeft een uitstekende start gemaakt in de finale om de Stanley Cup. De zesvoudig kampioen draaide in de eerste wedstrijd van de best-of-seven-serie tegen St. Louis Blues een 0-2 achterstand om in een 4-2 zege.

De Blues, die begin januari nog helemaal onderaan de ranglijst van de NHL bungelden, namen maandagnacht in de TD Garden in Boston verrassend een voorsprong via Brayden Schenn en Vladimir Tarasenko.

De thuisploeg toonde zich vervolgens echter veerkrachtig. Connor Clifton en Charlie McAvoy schoten de Bruins nog voor het einde van de tweede periode weer langszij.

Sean Kuraly hielp Boston in het laatste bedrijf aan een 3-2 voorsprong, waarna Brad Marchand in de slotfase het karwei afmaakte.

De Bruins zijn op jacht naar hun eerste titel sinds 2011, terwijl St. Louis de seizoensfinale nog nooit won. De Blues verloren de eindstrijd in 1968, 1969 en 1970 drie keer met 0-4. De laatste keer was Boston de tegenstander. (FOX Sports)

Game 2 tussen Boston Bruins en St. Louis Blues zie je in de nacht van woensdag op donderdag om 02.00 uur LIVE op FOX Sports 1 (Nederlands commentaar) en FOX Sports 6 (Amerikaans commentaar)