Roger Federer
Roger Federer - © ANP

Federer en Nadal stomen door naar kwartfinales in Parijs

2 juni 2019
Roger Federer heeft zonder setverlies de kwartfinales bereikt op Roland Garros. De 37-jarige Zwitser zette ook de Argentijnse tennisser Leonardo Mayer soepel opzij: 6-2, 6-3, 6-3.

Federer moet het nu mogelijk opnemen tegen landgenoot Stan Wawrinka, die in de vierde ronde tegenover Stefanos Tsitsipas uit Griekenland staat.

De Zwitser, voor het eerst sinds 2015 terug op het gravel in Parijs, heeft in de eerste week van Roland Garros nog geen set afgestaan. Hij versloeg Lorenzo Sonego, Oscar Otte en Casper Ruud allemaal in drie sets.

De huidige nummer drie van de wereld won Roland Garros één keer, in 2009. De laatste jaren meed Federer het gravel om zijn lichaam te ontzien. Bij zijn laatste deelname werd hij in de kwartfinales verslagen door Wawrinka. Die Zwitser schreef het grandslamtoernooi toen ook op zijn naam.

Nadal

Ook Rafael Nadal heeft zonder problemen de kwartfinales bereikt. De titelverdediger, al elf keer de beste in Parijs, rekende in de vierde ronde af met Juan Ignacio Londero: 6-2, 6-3, 6-3.

Nadal had op Court Philippe-Chatrier twee uur en een kwartier nodig om de 25-jarige Argentijn te verslaan.

De nummer twee van de wereld moest in de vorige ronde tegen de Belg David Goffin voor het eerst dit toernooi een set afstaan. Nadal gaf Londero amper kansen. Alleen in de derde set moest de 32-jarige Spanjaard een keer zijn service inleveren. Zelf benutte hij vijf van zijn elf breakpoints.

Nadal treft in de kwartfinales de winnaar van de partij tussen Kei Nishikori, de als zevende geplaatste Japanner, en de Fransman Benoît Paire. (FOX Sports/ANP)