WTA Nottingham: García vs. Vekic

Garcia pakt titel in Nottingham na zege op Vekic

16 juni 2019
Caroline Garcia heeft zondag het WTA-toernooi van Nottingham op haar naam geschreven. De Franse was in drie sets te sterk voor Donna Vekic: 2-6, 7-6 (7-4), 7-6 (7-4).

Vekic, de nummer 22 van de wereld, kent een goed jaar tot nog toe en liet ook in de eerste set tegen Garcia zien in vorm te zijn. De tennisster uit Kroatië pakte de eerste set met 6-2, maar in het tweede bedrijf ging het meer gelijk op. 

Garcia ging daverend van start en kwam op een break voorsprong. Vekic brak later in de tweede set terug, waarna een tiebreak de beslissing moest brengen. Hierin was Garcia de sterkste (7-4), waardoor er een derde set aan te pas moest komen. 

Hierin waren beide dames opnieuw aan elkaar gewaagd en moest opnieuw een tiebreak de winnares bepalen. Bij een stand van 4-3 in het voordeel van Garcia sloeg Vekic een dubbele fout. De 5-3 achterstand kwam de winnares van 2017 niet meer te boven. Garcia won voor het tweede maal de tiebreak (7-3), waardoor de nummer 28 van de wereld het toernooi van Nottingham op haar naam schreef: 2-6, 7-6, 7-6. (FOX Sports