ATP Queen

López opnieuw winnaar op Queen's na thriller tegen Simon

23 juni 2019
Feliciano López heeft voor de tweede keer in drie jaar tijd het ATP-toernooi van Londen gewonnen. In de finale op Queen's versloeg hij in een thriller Gilles Simon: 6-2, 6-7, 7-6.

In 2017 rekende López af met Marin Cilic, toen ook in drie sets met twee tiebreaks. Zondag volgde een soort kopie tegen Simon. Op Queen's pakte de 37-jarige López redelijk eenvoudig de eerste set met 6-2, maar in het tweede bedrijf ging het meer gelijk op. Een tiebreak moest eraan te pas komen en daarin was Simon de sterkste: 7-4. 

In de derde set waren de nummer 113 van de wereld en Simon opnieuw aan elkaar gewaagd, en weer bracht een tiebreak de beslissing. Ditmaal had López daarin de overhand (7-2), waardoor de Spanjaard voor de tweede keer in drie jaar tijd het ATP-toernooi van Londen op zijn naam schreef.

Saillant detail: Lopez had als voormalig kampioen een wildcard ontvangen. Hij was door de matige resultaten van dit seizoen afgezakt naar plek 113 op de wereldranglijst. Door zijn goede reeks op het Londense gras staat hij vanaf maandag weer op de rand van de top vijftig. (FOX Sports/ANP)