WTA Eastbourne: Bertens vs. Sabalenka

Bertens knokt zich naar halve finale Eastbourne

27 juni 2019
Kiki Bertens heeft zich geschaard bij de laatste vier van het grastoernooi in Eastbourne. In de kwartfinale knokte de tennisster zich in drie sets langs Aryna Sabalenka: 6-4, 3-6, 6-4.

Bertens maakte een sterke indruk, al sloeg ze nog wel te veel dubbele fouten. Sabalenka, de nummer tien van de wereld, vocht voor wat ze waard was, maar kon een mooie inhaalrace in de derde set niet bekronen.

De Nederlandse nam in de eerste set een voorsprong van 3-1 en liet Sabalenka niet meer langszij komen. In de tweede set kwam ze terug van een achterstand van 3-0, maar moest ze de tweede set toch aan haar tegenstandster uit Wit-Rusland laten.

Bertens verspeelde in de derde set een voorsprong van 4-1. Bij een stand van 4-4 besliste Bertens de wedstrijd met twee gewonnen games op rij.

De nummer vier van de wereldranglijst had een bye voor de eerste ronde. Ze versloeg in de tweede ronde Joelia Poetintseva uit Kazachstan en bereikte de kwartfinale met een zege op de Duitse Anna-Lena Friedsam.

In de halve finale, die op vrijdag gespeeld wordt, wacht een ontmoeting met de als tweede geplaatste Karolina Pliskova uit Tsjechië, die in haar kwartfinale eenvoudig won van Ekaterina Alexandrova (6-2, 6-0). 

Bertens verloor vorig jaar in Eastbourne in haar eerste partij van de Roemeense Mihaela Buzarnescu. Het Engelse grastoernooi geldt als laatste test voor Wimbledon. (FOX Sports/ANP)

WTA Eastbourne zie je LIVE op FOX Sports