Alexander Zverev
Alexander Zverev - © Pro Shots

Zverev en Osaka al uitgeschakeld op Wimbledon

1 juli 2019
Tijdens de eerste dag van het tennistoernooi van Wimbledon zijn meteen twee grote namen uitgeschakeld. Alexander Zverev, de nummer vijf van ATP-ranking, ging onderuit tegen Jiri Vesely. Naomi Osaka, de nummer twee bij de dames, verloor van Joelia Poetintseva.

Zverev, die nog nooit voorbij de kwartfinales is gekomen op een grand slam, werd in de openingsronde van Wimbledon in vier sets uitgeschakeld door de Tsjech Jiri Vesely: 4-6 6-3 6-2 7-5.

In 2018 schreef Zverev (22) de ATP Finals op zijn naam, maar echt succes op de allergrootste toernooien heeft hij nog niet gehad. Zverev maakte voor de zeventiende keer zijn opwachting in het hoofdtoernooi van een grand slam en slechts twee keer haalde hij de laatste acht: dit jaar en vorig jaar op Roland Garros.

Naomi Osaka is op Wimbledon werd ook al in de eerste ronde uitgeschakeld. De nummer twee van de wereld werd verrast door Joelia Poetintseva uit Kazachstan. Het werd 7-6 (4) 6-2.

Vorige maand was Poetintseva, de nummer 39 van de wereld, op het grastoernooi van Birmingham ook al te sterk voor Osaka. De Japanse heeft op Wimbledon nog nooit een aansprekend resultaat geboekt. Vorig jaar verloor ze in de derde ronde van de uiteindelijke winnares Angelique Kerber. (FOX Sports/ANP)