Kiki Bertens
Kiki Bertens - © Pro Shots

Bertens eenvoudig door, Kerkhove al uitgeschakeld op Wimbledon

2 juli 2019
Kiki Bertens heeft zich verzekerd van een plek in de tweede ronde van Wimbledon. De als vierde geplaatste Bertens was op het Centre Court met 6-3 6-2 te sterk voor de Luxemburgse Mandy Minella, de nummer 98 van de wereld.

Halverwege de eerste set leverde Minella haar servicegame in met een dubbele fout, maar in de daaropvolgende game leverde Bertens ook haar opslaggame in. Bertens verlaagde haar foutenlast en trok met twee opeenvolgende games de eerste set toch nog naar zich toe.

De 33-jarige Minella, die in haar loopbaan pas één zege op Wimbledon heeft geboekt, bood Bertens met agressief spel anderhalve set aardig partij. Bertens plaatste op 2-2 in de tweede set een break en liep vervolgens snel weg. Na 67 minuten maakte ze het af met een netbal.

Bertens neemt het in de tweede ronde op tegen de Amerikaanse Taylor Townsend, tegen wie ze nooit eerder speelde. Vorig jaar haalde Bertens de kwartfinales op Wimbledon.

Lesley Kerkhove wist zich bij haar debuut op Wimbledon niet te plaatsen voor de tweede ronde. De 27-jarige geboren Zeeuwse werd met 7-6 (5) 6-4 verslagen door de Servische Ivana Jorovic, de nummer 99 van de wereld. (FOX Sports/ANP)