Didi Gregorius
Didi Gregorius - © Pro Shots

USA Update: Gregorius in illuster rijtje na spektakelstuk bij Yankees

24 juli 2019
Didi Gregorius wordt langzamerhand onsterfelijk in New York. 'Sir Didi' was met vijf honkslagen - waaronder zijn honderdste homerun - en zeven binnengeslagen punten goed voor de helft van de productie van de Yankees, die met 14-12 wonnen van Minnesota Twins.

De wedstrijd tussen de koplopers in de American League East en Central leverde een waar spektakel op. In Minneapolis werd aan beide kanten flink gescoord en moest na in totaal tien punten in de achtste en negende inning een tiende inning uitsluitsel geven.

Alsof dat nog niet genoeg was ving midvelder Aaron Hicks een hard geslagen bal met drie man op de honken en twee ma uit, waardoor hij de Twins alsnog van een overwinning beroofde.

Gehrig en DiMaggio

Het was niet de eerste keer in zijn Yankees-carrière dat Gregorius zeven punten binnensloeg en minimaal vier honkslagen had. De enige twee anderen die dat meerdere keren deden? Legendes Lou Gehrig en Joe DiMaggio.

De Yankees komen door de overwinning op 65 zeges na 100 wedstrijden, waarmee de club een straatlengte voorsprong heeft op titelverdediger en aartsrivaal Boston Red Sox, dat 56 overwinningen heeft. Minnesota won al 61 keer dit seizoen en staat drie overwinningen voor op Cleveland Indians. (FOX Sports)