Anna-Lena Groenefeld (R) en Demi Schuurs (L)
Anna-Lena Groenefeld (R) en Demi Schuurs (L) - © ANP

Tennisfinales met Nederlandse inbreng zondagavond live op FOX Sports

11 augustus 2019
De finaledag van het masterstoernooi van Toronto en Montreal is aangebroken. Naast twee veelbelovende enkelspelfinales, staan er vandaag ook twee finales in het dubbelspel op het programma met Nederlandse inbreng.

Robin Haase en Wesley Koolhof gaan voor de titel spelen in Montreal, terwijl Demi Schuurs met Anna-Lena Groenefeld de eindstrijd in Toronto heeft gehaald.

Haase en Koolhof gaan voor eerste masterstitel

Haase en Koolhof nemen het in de finale van het masterstoernooi van Montreal, de Rogers Cup, op tegen de Spanjaard Marcel Granollers en Horacio Zeballos uit Argentinië. Het duo Haase en Koolhof kan voor het eerst een mastertoernooi winnen. 

Finale dubbelspel mannen: Haase/Koolhof vs. Granollers/Zeballos, zondag 19.30 uur, FOX Sports 5

Rafael Nadal treedt in de finale van het ATP-toernooi in Montreal aan tegen Daniil Medvedev. Nadal gaat in Canada voor zijn vierde eindzege. De 33-jarige Spanjaard won het toernooi in 2005, 2008, 2013 en vorig jaar.

Voor Medvedev wordt het zijn eerste eindstrijd op een masterstoernooi; hij is tevens de eerste Rus in de finale in Canada sinds Marat Safin in 2000. 

Finale enkelspel mannen: Nadal vs. Medvedev, zondag rond 22.00 uur, FOX Sports 5

Schuurs wil revanche na drie verloren finales

Schuurs heeft zich net als vorig jaar verzekerd van een plek in de finale van het Canadese Open, dat dit jaar in Toronto plaatsvindt. De als eerste geplaatste Tsjechische speelsters Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova zijn de tegenstandsters in de finale.

Schuurs wacht dit jaar nog op haar eerste titel. Ze verloor al drie finales: in Doha, Rome en Birmingham. In 2018 won Schuurs het toernooi, toen in Montreal. De steden Toronto en Montreal organiseren om en om het toernooi.

Finale dubbelspel vrouwen: Schuurs/Groenefeld vs. Krejcikova/Siniakova, zondag rond 22.00 uur, FOX Sports 4

De 23-voudig Grand Slam-winnares Serena Williams treft in de finale van het WTA-toernooi van Toronto de 19-jarige Canadese Bianca Andreescu. Williams is de huidige nummer 10 van de wereld, terwijl Andreescu plaats nummer 27 achter haar naam heeft staan. (FOX Sports/ANP) 

Finale enkelspel vrouwen: Andreescu vs. S. Williams, zondag 19.30 uur, FOX Sports 4