ATP Cincinnati: Murray vs. Gasquet

Murray slaat wildcard US Open af na nederlaag in Cincinnati

13 augustus 2019
Andy Murray zal bij het US Open in New York, dat over twee weken begint, nog niet uitkomen in het enkelspel.

De organisatie van het laatste grandslamtoernooi van het jaar had hem een wildcard aangeboden. De kampioen van 2012 heeft de uitnodiging echter afgewezen. Hij neemt op Flushing Meadows waarschijnlijk wel deel aan het dubbelspel en het gemengd dubbel.

"Nee, het enkelspel sla ik over in New York", liet de 32-jarige Brit in Cincinnati weten na zijn nederlaag in de eerste ronde tegen de Fransman Richard Gasquet (4-6, 4-6).

"Ik wilde deze beslissing nog even uitstellen en kijken hoe ik zou herstellen, maar de US Open ging vandaag de wildcards bekendmaken."

Het duel met Gasquet was zijn eerste optreden in het enkelspel na een ingrijpende heupoperatie begin dit jaar. Hij speelde al wel vorige maand op Wimbledon in het dubbelspel en het gemengd dubbelspel. De laatste weken dubbelde hij ook in Washington en Montreal.

Murray, inmiddels afgezakt naar 324ste positie van de wereldranglijst, was niet ontevreden over zijn partij tegen Gasquet. "Ik wist niet wat ik kon verwachten. Ik denk dat ik het best aardig deed, al voelden mijn benen aan het einde een beetje zwaar aan." (FOX Sports/ANP)