ATP Cincinnati: Djokovic vs. Querrey

Djokovic neemt revanche op Querrey, ook Federer verder in Cincinnati

14 augustus 2019
Novak Djokovic en Roger Federer hebben in Cincinnati hun eerste wedstrijden sinds de heroïsche finale op Wimbledon in winst omgezet. De Servische titelhouder versloeg Sam Querrey met 7-5, 6-1, terwijl de zevenvoudig winnaar uit Zwitserland met 6-3, 6-4 te sterk was voor Juan Londero.

Djokovic was vorige maand in Londen na een slopende en nu al legendarische vijfsetter te sterk voor Federer. De twee kemphanen lieten vervolgens hun rackets in de tas tot het masterstoernooi in Ohio, waardoor ze allebei nog enigszins roestig voor de dag kwamen.

Angstgegner

Djokovic, die een jaar geleden in Cincinnati als eerste speler ooit de reeks mastertoernooien wist te completeren, trof met Querrey bovendien een angstgegner. De Amerikaanse hardhitter had de Serviër drie jaar geleden verrassend uitgeschakeld op Wimbledon.

Djokovic verloor prompt zijn eerste servicegame en keek meteen tegen een 0-2 achterstand aan. De topseed herpakte zich knap en trok op 2-3 de stand gelijk. Hij sloeg vervolgens op 6-5 voor een tweede keer door de opslag van Querrey heen om de set te pakken.

De Amerikaan kreeg aan het begin van het tweede bedrijf mogelijkheden om het tij te keren, maar liet vier breakkansen onbenut. Djokovic pakte vervolgens tegen de verhouding in een 3-1 voorsprong en speelde de wedstrijd vakkundig uit.

Federer

Federer had minder moeite met Londero. In een razendsnelle eerste set (21 minuten) had de nummer drie van de wereld aan één vroege break voldoende om op een 1-0 voorsprong te komen.

Na een lange regenpauze streed Londero in de tweede set voor wat hij waard was, maar de Argentijn wist een break op 2-2 niet meer weg te poetsen. (FOX Sports)