ATP Cincinnati: Medvedev vs. Goffin

Drie keer is scheepsrecht: Medvedev pakt titel in Cincinnati

19 augustus 2019
Daniil Medvedev verloor de afgelopen weken de eindstrijd in Washington en Montréal, maar in Cincinnati was het in zijn derde finale op rij wel raak voor de Rus.

De 23-jarige Medvedev veroverde op het Amerikaanse hardcourt zijn eerste masterstitel. Hij was in de finale te sterk voor de Belg David Goffin: 7-6 (3), 6-4.

Topvorm

Medvedev verkeert al weken in topvorm op de Noord-Amerikaanse hardcourtbanen. In Washington verloor hij echter de finale tegen Nick Kyrgios en vorige week in Montréal was de bijna 2 meter lange Rus in de eindstrijd kansloos tegen Rafael Nadal.

In Cincinnati bleek hij door niemand te stuiten. Medvedev versloeg in de halve finale zelfs de nummer 1 van de wereld, Novak Djokovic (3-6, 6-3, 6-3).

Goffin moest ook buigen voor de sterk serverende Moskoviet, die vanaf maandag de nummer 5 van de wereld is. Medvedev maakte de partij in stijl af. Hij kwam op eigen service met 15-40 achter te staan, maar met drie aces op rij wist hij de partij in zijn voordeel te beslissen.

De Rus mag zich met 44 zeges de meest succesvolle tennisser van dit jaar noemen. "Dit was een geweldige week", zei Medvedev met de beker voor de winnaar in Cincinnati in zijn handen. (FOX Sports/ANP)