Roger Federer
Roger Federer - © ANP

Federer na stroef begin simpel door op US Open, sterke start Djokovic

27 augustus 2019
Roger Federer heeft zich na een verrassend verlies van de eerste set geplaatst voor de tweede ronde van de US Open. De als derde geplaatste Zwitser versloeg in New York Sumit Nagal uit India in vier sets: 4-6, 6-1, 6-2, 6-4.

Federer won de US Open vijf keer op rij, maar de laatste van die zeges dateert alweer van 2008. Vorig jaar wist hij ook slechts tot de vierde ronde te komen, waarin hij werd uitgeschakeld door de Australiër John Millman.

Ook de eerstvolgende set die Federer in het Arthur Ashe-stadion speelde ging verloren, nu tegen de Indiase nummer 190 van de wereldranglijst. Daarna herstelde de 38-jarige Zwitser zich met twee overtuigende sets. In de vierde set stribbelde de 22-jarige Nagal nog even tegen en kreeg zelfs nog meerdere breakpoints. Maar na bijna tweeënhalf uur trok Federer de zege naar zich toe.

Novak Djokovic

Titelhouder Novak Djokovic begon sterk aan de US Open. De Servische nummer 1 van de wereld stond tegen Roberto Carballés Baena uit Spanje geen set af: 6-4, 6-1, 6-4.

De 26-jarige Carballés Baena, die in het verleden pas één keer een partij in het hoofdtoernooi had gewonnen in New York, hield tot 4-4 gelijke tred met Djokovic. Vervolgens won Djokovic vijf games op een rij en niet veel later had hij de slechts 27 minuten durende tweede set op zak.

Djokovic (32) gunde Carballés Baena, de nummer 76 van de wereld, geen enkel breakpoint en maakte het na een uur en 52 minuten met een winnende forehand op zijn eerste wedstrijdpunt af. (FOX Sports/ANP)