Nick Kyrgios
Nick Kyrgios - © ANP

ATP onderzoekt uitlatingen Kyrgios

28 augustus 2019
Tennisbond ATP heeft een onderzoek aangekondigd naar uitlatingen van Nick Kyrgios.

De omstreden Australiër noemde de ATP corrupt in de persconferentie na zijn zege in de eerste ronde van de US Open. "Zijn opmerkingen worden beoordeeld op basis van onze bepalingen aangaande zware overtredingen", luidde een verklaring van de bond voor tennisprofs.

Kyrgios kreeg twee weken terug een boete van 100.000 euro voor wangedrag op het toernooi van Cincinnati. De huidige nummer 30 van de wereld sloeg in zijn partij tegen de Rus Karen Chatsjanov twee rackets hard stuk op de grond, maakte ruzie met de scheidsrechter en schold hem uit. Ook spuugde Kyrgios op de grond.

De Australiër zei na zijn zege op de Amerikaan Steve Johnson op de US Open dat die boete hem niet deerde. "Totaal niet. De ATP is sowieso behoorlijk corrupt, dus ik maak me er niet druk om."

Kyrgios probeerde later op de dag zijn kritiek te verduidelijken. "Ik ben zeker geen heilig boontje en heb sommige boetes en straffen ook verdiend, maar ik verwacht van de ATP een eerlijke behandeling. Andere spelers gaan ook over de schreef en krijgen geen straf, omdat ze minder aandacht van de media krijgen", verklaarde de tennisser.

Die uitleg weerhield de ATP er niet van de scherpe bewoordingen van Kyrgios onder de loep te nemen. Een schorsing behoort tot de mogelijke sancties. (FOX Sports/ANP)