Serena Williams
Serena Williams - © Pro Shots

Serena Williams knokt zich langs McNally, Djokovic ook door

29 augustus 2019
Serena Williams heeft zich geplaatst voor de volgende ronde US Open.

In de tweede ronde won de als achtste geplaatste Amerikaanse van haar landgenote Catherine McNally. Dat ging niet zonder slag of stoot. Williams zegevierde in het Arthur Ashe Stadium na een kleine twee uur en drie sets: 5-7, 6-3, 6-1.

In haar eerste wedstrijd rekende de zesvoudige winnares van het grandslamtoernooi in New York eenvoudig af met Maria Sharapova. Williams speelt in ronde drie tegen de winnaar van het duel tussen de Tsjechische Karolina Muchova en de Taiwanese Su-Wei Hsieh.

Geen ontzag

Williams, die de eerste van haar titels op de US Open veroverde twee jaar voordat haar 17-jarige tegenstandster was geboren, had enige tijd nodig om haar ritme te vinden. Daarna ging het hard. "Zij begon echt goed aan de partij, ze toonde geen enkel ontzag", keek Williams terug. "Ze had niets te verliezen en zo speelde ze ook."

McNally viel op met haar serve-and-volley tactiek en teisterde Williams met haar slice backhand. De Amerikaanse recordkampioene werd er haast wanhopig van maar kreeg de controle alsnog in de tweede set. Ze voorkwam daarmee haar vroegste uitschakeling ooit in New York.

"Het was overleven, ik ben niet blij met de manier waarop ik gespeeld heb", doelde ze ook op 28 zogenoemde unforced errors. "Het wordt beter, dat beloof ik."

Novak Djokovic

Titelhouder Novak Djokovic plaatste zich bij de mannen voor de derde ronde. De Serviër versloeg in drie sets de Argentijn Juan Ignacio Londero: 6-4, 7-6 (3), 6-1.

Djokovic, die last had van zijn schouder, stapte na twee uur en een kwartier spelen als winnaar van het veld in het overdekte Arthur Ashe Stadium.

De Servische nummer 1 van de wereld jaagt op zijn derde grandslamtitel van het jaar. (FOX Sports/ANP)