Kiki Bertens en Raemon Sluiter
Kiki Bertens en Raemon Sluiter - © Pro Shots

Bertens en Sluiter nemen een break

5 september 2019
Kiki Bertens en Raemon Sluiter nemen voorlopig een break. De tennisster reist komende week zonder haar coach naar het WTA-toernooi in het Chinese Zhengzhou.

Het tweetal trok volgens het AD woensdag na een goed gesprek de conclusie dat het beter is om even uit elkaar te gaan. Bertens reist zaterdag naar Azië met Elise Tamaëla, fysiotherapeut en assistent-trainer, aan haar zijde. Sluiter blijft thuis, maar staat wel in contact met de twee en is continu oproepbaar. 

"Komende weken en maanden zullen uitwijzen of we blijven samenwerken. Voor nu is dit de beste optie", zegt Sluiter. Maandag begint het toernooi in Zhengzhou, daarna speelt Bertens in Osaka, Wuhan en Peking.

Sluiter kwam volgens het ​AD met het idee, na drie moeizame toernooien van Bertens in Palermo, Toronto en Cincinnati en de teleurstellende uitschakeling afgelopen zaterdag in de derde ronde van de US Open.

"Het loopt de afgelopen twee maanden gewoon niet lekker, de resultaten zijn niet goed", laat de coach weten. "Waar ik tegenaan hik is dat ik er afgelopen tijd niet in geslaagd ben het beste in Kiki naar boven te halen."

"We zijn in de gelukkige omstandigheid dat we met Elise iemand in ons eigen team hebben die het zonder enig probleem kan overnemen. Misschien heeft zij een rustigere of andere aanpak die nu beter werkt." (FOX Sports)