WTA Beijing: Bertens vs. Yastremska

Bertens naar derde ronde in Beijing

30 september 2019
Kiki Bertens heeft op het WTA-toernooi van Beijing de derde ronde bereikt.

De nummer 8 van de wereld versloeg Dayana Yastremska uit Oekraïne in twee sets: 7-6 (5), 6-3. Bertens had in de eerste ronde al de Kroatische Donna Vekic in drie sets verslagen.

De 27-jarige Westlandse incasseerde de afgelopen weken vooral nederlagen. In Peking heeft ze nu voor het eerst sinds de US Open weer eens twee partijen op rij gewonnen. Eenvoudig ging het niet tegen Yastremska. Ze verspeelde in de eerste set een voorsprong van 4-2 en moest zelfs een setpunt van de 19-jarige Oekraïense wegwerken. In de tiebreak gaf Bertens ook bijna een voorsprong van 6-1 uit handen, maar net op tijd herstelde ze zich.

Bertens riep na de eerste set haar coach Elise Tamaëla de baan op. Ze klaagde over trillende handen, hoofdpijn en de luidruchtige kinderen op de tribunes. "Alles in m'n hoofd is chaos", zei Bertens tegen Tamaëla, die haar in Azië begeleidt omdat ze de samenwerking met Raemon Sluiter even heeft gepauzeerd.

De Nederlandse leverde aan het begin van de tweede set direct haar service in, maar opnieuw knokte ze zich terug. Bertens besliste de partij met twee aces op rij. Ze treft nu de winnares van de partij tussen de Duitse Angelique Kerber en Polona Hercog uit Slovenië. (FOX Sports/ANP)

Bertens naar laatste acht in Beijing

2 oktober 2019
Bertens naar laatste acht in Beijing
Kiki Bertens heeft de kwartfinales bereikt van de China Open. De als achtste geplaatste Bertens versloeg in drie sets de Sloveense Polona Hercog:...