Kenley Jansen
Kenley Jansen - © ANP

Nationals en Cardinals door, Jansen en Albies op vakantie

10 oktober 2019
Voor Kenley Jansen en Ozzie Albies is het seizoen in de MLB ten einde. De Nederlanders verloren met Los Angeles Dodgers en Atlanta Braves de beslissende wedstrijden tegen respectievelijk Washington Nationals en St. Louis Cardinals.

Jansen en de Dodgers verloren het vijfde duel in de Division Series met 3-7, waarmee de stand in de best-of-five-serie op 2-3 in het voordeel van de Nationals kwam.

De bezoekers poetsten in de achtste inning een vroege 3-0 achterstand weg en sloegen vervolgens toe in de eerste extra inning. Howie Kendrick werd bij de ploeg uit de hoofdstad de grote man door met een grand slam in één klap vier punten binnen te brengen.

Jansen verving even later de ongelukkige Joe Kelly op de heuvel. De in Willemstad geboren pitcher rekende de laatste twee slagmannen van Washington in, maar het kwaad was al geschied.

Albies

De eveneens uit Willemstad afkomstige Albies wist een stuk sneller dat hij zijn vakantie kon boeken. De tweede honkman van de Braves zag tijdens de 1-13 nederlaag tegen de Cardinals de bezoekers maar liefst tien punten produceren in de allereerste slagbeurt.

De teller stond al op dertien, voordat Josh Donaldson in de vierde inning de enige run van de thuisploeg op het bord sloeg. Albies tekende voor een hit uit vier slagbeurten.

Met de uitslag kwam de eindstand in de Division Series op 2-3 voor St. Louis. De Cardinals en de Nationals spelen nu in de League Championship Series tegen elkaar. De winnaar van de clash boekt een ticket voor de World Series. (FOX Sports)