Washington Nationals
Washington Nationals - © ANP

Washington Nationals voor de eerste keer naar World Series

16 oktober 2019
Washington Nationals heeft voor het eerst in het bestaan de titel gepakt in de National League en daarmee de World Series bereikt.

De ploeg uit de Amerikaanse hoofdstad won ook het vierde duel met St. Louis Cardinals in de finalereeks: 7-4. De best-of-sevenserie is daarmee in het voordeel voor de Nationals beslist: 4-0.

De vierde wedstrijd leek na de eerste inning al beslist. Door een serie honkslagen van Washington en defensief geklungel van de Cardinals nam de thuisploeg meteen een 7-0 voorsprong. Startend werper Dakota Hudson van Cardinals werd al na vijftien ballen van de heuvel gehaald.

Held

De Cardinals kwamen in de vijfde inning terug tot 7-4, maar wisten verder niet te scoren. In de achtste inning hield het met 44.000 toeschouwers volgepakte stadion van de Nationals de adem in toen St. Louis alle honken bezet kreeg en de voorsprong in gevaar kwam. Werper Daniel Hudson werd de held van de avond. Hij loste de situatie op door de laatste slagmannen van St. Louis uit te schakelen.

De andere finalist komt uit de tweestrijd tussen Houston Astros en de New York Yankees van Didi Gregorius. Houston won dinsdag de derde wedstrijd in New York met 1-4 en leidt in de serie met 2-1. De Amsterdammer Gregorius wist in Game 3 geen potten te breken met de knuppel.

Woensdag en donderdag zijn in New York de vierde en vijfde wedstrijd in de reeks. (FOX Sports/ANP)

De vierde wedstrijd tussen New York Yankees en Houston Astros zie je in de nacht van woensdag op donderdag om 02.00 uur LIVE op FOX Sports 6