WTA Moskou: Mladenovic vs. Bertens

Bertens uitgeschakeld in Moskou, plaatsing WTA Finals onzeker

18 oktober 2019
Kiki Bertens heeft zich niet op eigen kracht kunnen kwalificeren voor de WTA Finals in Shenzhen. De 27-jarige Westlandse werd in de kwartfinales van het toernooi van Moskou uitgeschakeld door de Française Kristina Mladenovic: 6-4, 2-6, 6-1.

Bertens kan op de ranglijst van dit jaar Serena Williams niet meer passeren en blijft zo buiten de top 8. De beste acht tennissters van 2019 mogen meedoen aan het lucratieve eindejaarstoernooi dat van 27 oktober tot en met 2 november in de Chinese stad wordt gehouden. Zeven van de acht deelneemsters zijn al bekend. Van Williams is onduidelijk of ze wil meedoen. De 38-jarige Amerikaanse kwam sinds de US Open niet meer in actie.

Bertens moest de finale in Moskou halen om Williams voorbij te gaan. Daarnaast is ze ook nog afhankelijk van het resultaat van de Zwitserse Belinda Bencic, die vrijdag wél de halve finales van het indoortoernooi in Rusland wist te bereiken.

Bencic zit Bertens op de hielen

​Bencic won in de kwartfinale van Moskou in twee sets van de Belgische Kristen Flipkens: 7-6 (8) 6-1. De Zwitserse nummer negen van de wereld staat momenteel tiende op de jaarranking en kan zowel Kiki Bertens en Serena Williams nog passeren om de ranglijst.

Als Bencic de finale haalt in Moskou stijgt ze naar de achtste plaats en plaatst ze zich automatisch voor het eindejaarstoernooi in Shenzen, waaraan de beste acht tennissters van 2019 mogen meedoen.

Voor een plaats in de finale moet Bencic de Française Kristina Mladenovic verslaan. Die schakelde eerder in drie sets Kiki Bertens uit. (FOX Sports/ANP)