Kiki Bertens
Kiki Bertens - © Pro Shots

Bertens zakt naar tiende plaats

21 oktober 2019
Kiki Bertens is op de wereldranglijst van de achtste naar de tiende plaats gezakt. Ze werd gepasseerd door Belinda Bencic en Serena Williams, die nu respectievelijk de mondiale nummer 7 en 9 zijn.

De Wateringse werd afgelopen week in de race om de WTA Finals afgetroefd door Belinda Bencic. De 22-jarige Zwitserse won op het toernooi van Moskou de finale. Bencic had bij het behalen van de eindstrijd al voldoende punten gehaald om Serena Williams op de ranglijst van 2019 te passeren en het laatste ticket voor het eindejaarstoernooi te bemachtigen.

Bertens lijkt voorlopig niet te hoeven vrezen voor haar plek in de top tien. Ze heeft een voorsprong van bijna duizend punten op de nummer 11: de Britse Johanna Konta. De wereldranglijst wordt aangevoerd door Ashleigh Barty uit Australië, de Tsjechische Karolina Pliskova staat tweede.

WTA Elite Trophy

Kiki Bertens neemt het in de groepsfase van de WTA Elite Trophy, het eindejaarstoernooi voor de subtop, op tegen Donna Vekic uit Kroatië en de Oekraïense Dajana Jastremska. Bertens is als eerste geplaatst in Zhuhai.

Er doen deze week twaalf speelsters mee in de Chinese stad, verdeeld over vier groepen. De winnaressen van de groepen plaatsen zich voor de halve finales. De Amerikaanse Sofia Kenin is als tweede geplaatst en haar landgenote Madison Keys als derde. Aryna Sabalenka voert de vierde poule aan. (FOX Sports/ANP)