Astros juicht
Astros juicht - © ANP

Nog een zege nodig voor Astros in World Series

28 oktober 2019
De honkballers van Houston Astros zijn in de World Series nog één zege verwijderd van de titel. In het vijfde duel met Washington Nationals wonnen de bezoekers met 7-1. De Astros hebben nu een 3-2-voorsprong in de finaleserie die dinsdag weer in Houston verdergaat.

De thuisclub moest het doen zonder werper Max Scherzer, die last had van een blessure. Daarom begon Joe Ross, die in de eerste vier innings een homerun van Yordan Álvarez en een van Carlos Correa moest toestaan (4-0). Juan Soto deed voor de Nationals nog wat terug, waarna Yuli Gurgel en George Springer de eindstand bepaalden.

De Astros keken eerder deze serie nog tegen een achterstand aan van 2-0 en kunnen het nu thuis afmaken. De ploeg die als eerste vier wedstrijden wint, wint de World Series. De club uit Houston behaalde de titel in de Amerikaanse Major League in 2017 voor de eerste keer.

De Amerikaanse president Donald Trump was bij het duel in Washington aanwezig. Toen hij op het grote videoscherm in het stadion verscheen, klonk er luid boegeroep. "Lock him up", klonk het vanaf de tribunes. Washington is een bolwerk van de Amerikaanse Democraten. Trump kreeg daar tijdens de presidentsverkiezingen in 2016 slechts 4,1 procent van de stemmen. Dat was een dieptepunt voor een Republikeinse kandidaat in Washington. (FOX Sports/ANP)

De World Series zie je live op FOX Sports