World Series Game 7: Houston Astros - Washington Nationals

Nationals winnen eerste titel na unieke World Series tegen Astros

31 oktober 2019
Washington Nationals heeft voor het eerst in de geschiedenis de World Series gewonnen. De ploeg uit de hoofdstad versloeg in de beslissende zevende wedstrijd Houston Astros met 2-6.

Met de overwinning kwam de eindstand in de best-of-seven-serie op 4-3 in het voordeel van de Nationals. Opmerkelijk genoeg ging de winst in alle zeven wedstrijden naar de uitspelende ploeg, een unicum in de MLB.

De thuisploeg verdedigde tot de zevende inning een 2-0 voorsprong. Startend werper Zach Greinke van Houston hoefde tot dat moment slechts een honkslag toe te staan, totdat hij een homerun van Anthony Rendon te verwerken kreeg.

In dezelfde slagbeurt bracht Howie Kendrick Washington op voorsprong met een tweede homerun en een man op de honken. In de achtste en negende inning bouwde het plots ontketende Washington de score verder uit.

Eerste titel

De relief-werpers van Washington hielden in het laatste deel van de wedstrijd de slagmensen van Houston in bedwang en bezorgden zo Washington de eerste titel in het bestaan van de club, die in 1969 in het Canadese Montreal begon als de Expos.

In 2005 verplaatsten de eigenaren de ploeg naar de Amerikaanse hoofdstad en veranderden de naam in Nationals.

MVP

Startende werper Stephen Strasburg van Washington werd uitgeroepen tot de MVP, de meest waardevolle speler van de World Series. Hij won beide wedstrijden waarin hij op de heuvel stond, waaronder de belangrijke zesde wedstrijd waarin een 2-3 achterstand in de serie omgedaan gemaakt werd.

De laatste keer dat een team uit de Amerikaanse hoofdstad de titel won was in 1924 toen de Washington Senators de sterkste waren. In 1960 verhuisde die club naar de staat Minnesota en werd het omgedoopt tot de Minnesota Twins. (FOX Sports/ANP)