Didi Gregorius
Didi Gregorius - © Pro Shots

Gregorius na vijf jaar weg bij New York Yankees

5 november 2019
Didi Gregorius kan op zoek naar een nieuwe club. De 29-jarige korte stop kreeg geen aanbieding van New York Yankees om zijn aflopende contract te verlengen.

De Yankees hadden de mogelijkheid om Gregorius nog een verlenging aan te bieden van een jaar voor een bedrag van 16 miljoen euro, maar maakten hier geen gebruik van. De consequentie is dat de Oranje-international nu als free agent de deur van Yankee Stadium uitloopt.

Gregorius speelde vijf seizoenen in New York. Na een aantal jaar bij Cincinnati Reds en Arizona Diamondbacks werd hij door de Yankees gehaald als opvolger van de gestopte clubheld Derek Jeter.

De Amsterdammer groeide uit tot een van de bepalende spelers bij de Bronx Bombers. Tussen 2016 en 2018 sloeg hij gemiddeld twintig homeruns per seizoen. Hij tekende twee jaar geleden voor een persoonlijk record van 87 binnengeslagen punten, waarna hij in 2018 tot 86 kwam.

Vanwege een elleboogoperatie kwam hij afgelopen seizoen slechts tot 82 wedstrijden. Hij kwam desondanks tot zestien homeruns en 61 RBI’s. (FOX Sports)