ATP Finals: Nadal vs. Medvedev

Eerste zege Nadal op ATP Finals na heroïsche comeback

13 november 2019
Rafael Nadal heeft op heroïsche wijze het tweede groepsduel gewonnen bij de ATP Finals. De Spanjaard leek - na een verliespartij tegen Alexander Zverev - op weg naar een tweede nederlaag, maar won na een sublieme comeback: 6-7, 6-3, 7-6.

De wedstrijd leek al beslist toen Medvedev in de derde en beslissende set een 5-1 voorsprong nam, maar Nadal knokte zich terug naar 5-5. Bij 6-5 was de Spanjaard twee punten verwijderd van de zege, Medvedev sleepte er echter met vier punten op rij een tiebreak uit. Daarin was Rafael Nadal duidelijk te sterk: 7-4. 

De Spanjaard speelt vrijdag in het laatste groepsduel tegen Stefanos Tsitsipas, die zich vanavond al plaatste voor de halve eindstrijd. De Griekse tennisser versloeg titelhouder Alexander Zverev (22) uit Duitsland vlot in twee sets: 6-3, 6-2.

In de eerste set kon Zverev in de vijfde game het eerste breakpoint van de partij niet benutten. Tsitsipas benutte in de achtste game wel zijn eerste breakkans (5-3) waarna hij op eigen service de setwinst veiligstelde.

Zverev leverde in de tweede set meteen zijn service in. Hij kon de opgelopen schade nadien niet meer repareren. In de andere poule strijden Roger Federer en Novak Djokovic donderdag tegen elkaar om kwalificatie. (FOX Sports/ANP)