WTA Brisbane: Bertens vs. Yastremska

Sterke start Bertens in enkelspel na kinderlijke fouten Yastremska

7 januari 2020
Kiki Bertens is het nieuwe tennisseizoen succesvol gestart in Brisbane. De nummer negen van de wereld versloeg in haar eerste enkelspel van het jaar Dayana Yastremska uit Oekraïne met 6-4, 1-6, 6-3.

Bertens had een dag eerder in het dubbelspel haar eerste partij eveneens in winst omgezet. Samen met Ashleigh Barty, de mondiale nummer één, wees ze Anett Kontaveit en Anastasia Pavlyuchenkova terug.

De Wateringse, die vorig jaar haar eerste twee wedstrijden tegen Yastremska in straight sets won, kende dit keer een lastig begin. Ze verloor haar eerste servicebeurt, maar knokte zich vervolgens knap terug van een 0-2 achterstand.

Ook in de tweede set kwam Yastremska snel op voorsprong. De nummer 22 van de wereld sloeg twee keer door de opslag van Bertens heen en hield de voorsprong dit keer wel vast.

Bertens profiteerde in de derde set optimaal van twee kinderlijke fouten van haar tegenstandster. Zowel bij een stand van 1-0 als 3-0 gaf Yastremska haar servicegame cadeau met een voetfout op haar tweede service.

Ondanks een lange blessurebehandeling van Yastremska bij een 3-0 stand, hield Bertens de concentratie vast. Bij 5-0 stribbelde de negentienjarige Oekraïense nog even tegen, maar het was Bertens die het karwei daarna afmaakte.

Bertens treft in de tweede ronde Kontaveit voor de tweede keer in een paar dagen. De Estse is de nummer 26 van de wereld. (FOX Sports)