WTA Brisbane: Bertens vs. Kontaveit

Bertens knokt zich in drie sets langs Kontaveit

9 januari 2020
Kiki Bertens heeft zich op het WTA-toernooi van Brisbane geplaatst voor de kwartfinales door in drie sets te winnen van Anett Kontaveit: 6-3, 2-6, 7-5.

De eerste set won Bertens overtuigend, de tweede set was voor de Estse nummer 26 van de wereld. In de derde set gaf Bertens, zelf nummer 9 op de ranglijst, bij een stand van 5-5 bijna haar eigen servicegame uit handen.

Ze herpakte zich net op tijd en knokte zich naar de zege. Het matchpoint werd in eerste instantie 'uit' gegeven, maar na een challenge kreeg Bertens alsnog gelijk en stelde ze daarmee de zege veilig: 7-5.

"Het was een mooi gevecht", liet de opgeluchte Bertens direct na afloop weten. "Ik ben heel blij met het niveau en de manier waarop ik vandaag gespeeld heb." 

In de volgende ronde neemt Bertens het op tegen Naomi Osaka, de huidige nummer 4 van de wereld. 

Barty voor eigen publiek onderuit

Bertens' dubbelpartner Ashleigh Barty is wel uitgeschakeld in het enkelspel. De nummer 1 van de wereld liet zich voor eigen publiek verrassen door de Amerikaanse qualifier Jennifer Brady: 6-4, 7-6.

De 24-jarige Brady, de nummer 53 van de wereld, had in zeven pogingen nog nooit van een speelster uit de mondiale top tien gewonnen. "Dit is een beetje onwerkelijk. Ik sta echt te trillen, maar ik speelde erg goed", zei Brady, die in de eerste ronde al Maria Sharapova had uitgeschakeld.

Barty maakte voorafgaand aan het toernooi bekend dat zij haar volledige prijzengeld zou doneren aan het Rode Kruis om de slachtoffers van de bosbranden in Australië te helpen. Ze sloeg in het enkelspel 22.050 Amerikaanse dollar bij elkaar, omgerekend bijna 20.000 euro. Barty is nog wel actief in het dubbelspel, samen met Bertens. Ze staan in de halve finales.

Brady neemt het in de kwartfinales op tegen Petra Kvitova, die geen problemen kende met de Russische qualifier Ljoedmila Samsonova: 6-3, 6-2. (FOX Sports/ANP)