ATP Cup: Australië vs. Spanje

Spanje en Nadal naar finale na schitterend tennisgevecht tegen Australië

11 januari 2020
Spanje en Rafael Nadal hebben zich geplaatst voor de finale van de ATP Cup. De Spaanse kopman besliste de ontmoeting met Australië na een schitterend tennisgevecht tegen Alex de Minaur: 4-6, 7-5, 6-1.

De Minaur was in de eerste set in absolute topvorm. De nummer achttien van de wereld speelde onbevreesd en stuurde Nadal regelmatig van het kastje naar de muur. Hij sloeg meteen door de service van de Spanjaard heen en gaf de vroege voorsprong niet meer weg.

Nadal toonde in het tweede bedrijf dat hij niet voor niets weer de mondiale nummer één is en knokte zich in een heerlijke tweede set terug in de partij. Op 6-5 benutte hij het enige breakpoint van de set dankzij een fortuinlijke netbal.

De ongelukkige De Minaur kwam de klap in de derde set niet meer te boven. Nadal racete naar een 4-0 voorsprong en pakte de set in ruim een half uur.

Bautista-Agut vs. Kyrgios

Eerder op de dag had Roberto Bautista-Agut Spanje op voorsprong geslagen in zijn duel met Nick Kyrgios. Bautista-Agut greep de eerste set eenvoudig, maar moest vol aan de bak in het tweede bedrijf: 6-1, 6-4.

Het breekpunt in de set én bij Kyrgios vond plaats op breakpoint voor de Spanjaard bij een 2-2 stand. Kyrgios dacht een ace te slaan, voordat de umpire hem terugriep vanwege een netbal. Het Australische enfant terrible verloor even later alsnog het punt en zijn zelfbeheersing. Ondanks enkele fantastische punten, wist Kyrgios de break niet meer weg te poetsen.

Spanje treft zondagochtend Servië in de finale. Het team van Novak Djokovic versloeg Rusland in een zinderende partij. (FOX Sports)

De finale van de ATP Cup tussen Spanje en Servië zie je zondag om 08.30 uur LIVE op FOX Sports 5