WTA Brisbane: Barty/Bertens vs. Hsieh/Strycova

Bertens en Barty verliezen dubbelfinale in Brisbane

12 januari 2020
Het is Kiki Bertens en Ashleigh Barty niet gelukt om het WTA-toernooi van Brisbane te winnen. Het tweetal ging na een tiebreak in de derde set ten onder tegen Su-Wei Hsieh en Barbora Strycova: 3-6, 7-6, 10-8.

Bertens en haar Australische partner Barty waren voor het thuispubliek de grote favoriet. Het duo plaatste zich na een sterke kwartfinale voor de halve finale, maar hoefde daarin niet in actie te komen. Bertens en Barty stroomden in één keer door naar de finale na ziekmelding van het duo Mladenovic/Tomljanovic.

In de finale wonnen Bertens en Barty, nummer één van de wereld, de eerste set met overtuiging, maar moesten daarna de tweede set na een tiebreak afstaan aan Hsieh en Strycova. Het Taiwanese/Tsjechische duo trok na een spannende tiebreak ook de derde set naar zich toe: 10-8. Hsieh en Strycova zetten daarmee hun winning streak​ voort. Als tweetal wonnen ze afgelopen seizoen Wimbledon, Indian Wells, Madrid, Dubai en Birmingham.

Bertens reikte in het enkelspel in Brisbane tot de kwartfinales, waarin de Wateringse in drie sets verloor van Naomi Osaka. De 28-jarige tennisster speelt komende week in Adelaide en gaat daarna naar Melbourne voor de Australian Open. (FOX Sports)