Joe Burrow
Joe Burrow - © Pro Shots

Ongeslagen LSU kampioen na spectaculaire Tiger-clash in finale

14 januari 2020
LSU Tigers heeft de nationale titel gegrepen in het Amerikaanse college football. De ploeg uit Louisiana versloeg in de finale regerend kampioen Clemson Tigers.

In de 'eigen' Mercedes-Benz Superdome, normaal gesproken de thuishaven van New Orleans Saints, boekte LSU een spectaculaire 42-25 overwinning op weg naar het vierde kampioenschap uit de historie. De ongeslagen Tigers registreerden zodoende hun vijftiende zege van het seizoen.

Het enige andere team dat dit presteerde in de laatste 120 jaar was Clemson vorig seizoen. Voor de ploeg uit South Carolina was het de eerste nederlaag na 29 overwinningen op rij.

Joe Burrow

De grote man bij LSU was Joe Burrow. De quarterback, die dit seizoen de Heisman Trophy voor de beste speler van de NCAA in de wacht sleepte, tekende voor vijf touchdown-passes en liep een keer zelf de end zone in.

Aan de hand van Burrow draaide LSU een vroege 7-17 achterstand om in een 28-17 voorsprong halverwege. Clemson maakte het nog even spannend met een touchdown aan het begin van het derde kwart, maar LSU gooide vervolgens met twee maximale scores de wedstrijd in het slot. (FOX Sports)