Samenvattingen NFL Conference Championships

Chiefs tegenover 49ers in Super Bowl

20 januari 2020
Kansas City Chiefs neemt het op tegen San Francisco 49ers in de 54ste editie van de Super Bowl. In de Conference Championships werden respectievelijk Tennessee Titans en Green Bay Packers geklopt.

De Chiefs waren in de AFC Championship Game met 35-24 te sterk voor Tennessee Titans, waardoor de ploeg uit Missouri zich voor het eerst in vijftig jaar weer eens weet te plaatsen voor de Super Bowl. 

De Titans schoten nog wel uit de startblokken en hadden na de eerste helft een voorsprong van 17-7 te pakken, maar Kansas City Chiefs knokte zich knap terug aan de hand van Patrick Mahomes. De quarterback was goed voor 249 yards en drie touchdowns. 

Kansas City Chiefs plaatst zich voor het eerst sinds 1970 voor de Super Bowl, waarin de ploeg het opneemt tegen San Francisco 49ers. De Californiërs versloegen Green Bay Packers in de NFC Championship Game met 37-20. Running back Raheen Mostert zorgde in de eerste helft al voor drie touchdowns. 

De Niners plaatsen zich voor de zesde keer in de geschiedenis voor de Super Bowl. Van de zes finales verloren ze er slechts één. Tussen 1981 en 1994 ging het kampioenschap maar liefst vijf keer naar San Francisco, in 2013 was Baltimore Ravens in de finale net te sterk.

In de nacht van 2 op 3 februari wordt de 54ste editie van de Super Bowl gespeeld in het Hard Rock Stadium in Miami. Dit spektakel is uiteraard ook live te zien op FOX Sports. (FOX Sports)

Super Bowl LIV: Kansas City Chiefs vs. San Francisco 49ers, in de nacht van 2 op 3 februari LIVE op FOX Sports