Katy Perry met de beroemde left shark
Katy Perry met de beroemde left shark - © ANP

Super Bowl: de 5 meest spraakmakende halftime shows

31 januari 2020
Als je sommige mensen moet geloven is de Super Bowl een concert met daaromheen een NFL-wedstrijd. Zondagnacht in de rust van Kansas City Chiefs - San Francisco 49ers is de eer aan Jennifer Lopez en Shakira om voor het spektakel in de rust te zorgen.

Wat zijn de meest memorabele optredens uit de historie van de Super Bowl? Wij zetten vijf edities op een rij.

Michael Jackson, 1993, Super Bowl 27

De grondlegger van de moderne halftime show is niemand minder dan de King of Pop: Michael Jackson. De inmiddels overleden Jackson zette de Rose Bowl in Pasadena, Californië helemaal op zijn kop. Zijn optreden werd bekeken door liefst 90 miljoen mensen en is sindsdien de standaard.

Janet Jackson en Justin Timberlake, 2004, Super Bowl 38

De meest spraakmakende halftime show vond op 1 februari 2004 plaats. De show kan in één woord samengevat worden: Nipplegate. Het zorgde ervoor dat de halftime shows sindsdien met vertraging worden uitgezonden om verdere wardrobe malfunctions te voorkomen.

Katy Perry, 2015, Super Bowl 49

Deze show viel vooral op social media gigantisch in de smaak. Dat was te danken aan de ​left shark​, die bij de repetities duidelijk niet heel goed had opgelet.

U2, 2002, Super Bowl 36

Het optreden van U2 stond in het teken van de aanslagen van 11 september. Een mooie emotionele editie van een show, die normaal gesproken bol staat van de pracht en praal.

 

Lady Gaga, 2017, Super Bowl 51

Drie jaar geleden was het de beurt aan opnieuw een superster: Lady Gaga. De diva startte op het dak van het NRG Stadium in Houston en daalde al abseilend af naar het podium om daarna een spetterende show - inclusief micdrop - te geven.

 

(FOX Sports)

Super Bowl LIV tussen Kansas City Chiefs en San Francisco 49ers zie je LIVE om 00.30 uur op FOX Sports 1, 4 en 6 in de nacht van 2 op 3 februari. De voorbeschouwing begint om 23.00 uur.