Eli Manning
Eli Manning - © Pro Shots

NFL-ster Eli Manning zwaait af na glansrijke carrière

23 januari 2020
Quarterback Eli Manning heeft een punt gezet achter zijn succesvolle carrière. De 39-jarige ster veroverde twee keer de Super Bowl met New York Giants, de club die hij zijn hele loopbaan trouw was.

Manning maakte zijn debuut voor de Giants in 2004 en speelde vervolgens 210 wedstrijden op rij in de basis, voordat hij in 2017 zijn eerste duel miste. Alleen tijdens het laatste seizoen van zijn zestien jaar in de NFL moest hij genoegen nemen met een rol op het tweede plan en kwam hij slechts vier keer in actie.

De quarterback staat zevende op de eeuwige ranglijst qua 'passing yards' en achtste qua touchdowns met 366 scores in de reguliere competitie en achttien in het naseizoen.

Super Bowl

De hoogtepunten uit zijn lange loopbaan waren de Super Bowl-zeges in 2007 en 2011, toen hij met de Giants twee keer het favoriete New England Patriots van Tom Brady versloeg. Beide keren kroonde hij zich tot MVP van de finale.

Eli is de jongere broer van Peyton Manning, die in 2015 eveneens stopte met twee Super Bowl-zeges achter zijn naam.

Tijdens de lopende jaargang wisten de Giants zich niet te plaatsen voor de play-offs. De climax van het seizoen staat in de nacht van zondag 2 februari op de rol, als Kansas City Chiefs en San Francisco 49ers het tegen elkaar opnemen in Super Bowl LIV. (FOX Sports)

Super Bowl LIV: Kansas City Chiefs vs. San Francisco 49ers, in de nacht van 2 op 3 februari vanaf 23.00 uur LIVE op FOX Sports