WTA  Sint-Petersburg: Bertens vs. Potapova

Wisselvallige Bertens knokt zich naar halve finales Sint-Petersburg

14 februari 2020
Titelverdedigster Kiki Bertens is doorgedrongen tot de halve finales van het WTA-toernooi van Sint-Petersburg. De nummer acht van de wereld was in twee sets te sterk voor Anastasia Potapova uit Rusland: 6-4, 7-6.

In de eerste set hadden beide speelsters moeite met hun eigen opslag. Bertens werd twee keer gebroken, maar zette daar drie breaks tegenover.

Potapova kwam in de tweede set sterk terug en nam een 2-5 voorsprong. Bertens liet zich echter niet kennen, poetste drie setpoints weg en sloeg genadeloos toe in de tiebreak.

"Het was erg lastig in de tweede set en ik kwam flink in de problemen", keek Bertens terug. "Het enige wat ik kon doen was blijven vechten en geloven in een goed resultaat. Het is goed gekomen, al had ik soms ook een beetje geluk op de beslissende momenten."

Bertens treft in de halve eindstrijd met Ekaterina Alexandrova haar derde Russische tegenstandster op rij. De andere halve finale gaat tussen de Griekse Maria Sakkari en de Kazachstaanse Jelena Rybakina. (FOX Sports)