WTA Doha: Bertens vs. Zheng

Zegereeks Bertens ten einde na slopende partij tegen Zheng

26 februari 2020
Het is Kiki Bertens niet gelukt om voor het tweede jaar op rij de kwartfinale van het WTA-toernooi in Doha te behalen. Ze verloor in de derde ronde van de Chinese Zheng Saisai (6-3, 3-6, 4-6).

De eerste twee games van de wedstrijd waren voor Zheng. Daarna kon Bertens zich herpakken, haar eigen sets pakken en terugbreken. Hierdoor wist ze de eerste set naar zich toe te trekken.

In de tweede set kwam de Wateringse opnieuw op een 2-0 achterstand. Daarna ging het gelijk op. Zheng dwong Bertens vaak tot dichtbij het net en kon op die manier een paar mooie punten maken. Bij een 4-3 stand kon de Chinese uitlopen tot 6-3, waarmee ze een derde set afdwong.

In de derde set gingen de tennissters gelijk op en pakten zij lange tijd hun eigen servicegames. Bertens raakte echter steeds meer gefrustreerd, waardoor ze meer fouten ging maken. Bertens kwam nog terug na een break in achtste game, maar gaf bij een stand van 4-5 alsnog op eigen service de partij uit handen: 4-6.

Bertens had voorafgaand aan het duel met Zheng zeven partijen op rij gewonnen. Vorige week prolongeerde de Nederlandse nog met succes haar titel in Sint-Petersburg. (FOX Sports)