ATP Acapulco: Nadal vs. Dimitrov

Nadal naar finale Acapulco na heerlijk tennisgevecht tegen dappere Dimitrov

29 februari 2020
Rafael Nadal is voor de vierde keer in zijn carrière doorgedrongen tot de finale van het ATP-toernooi van Acapulco. De nummer twee van de wereld versloeg na een schitterende partij Grigor Dimitrov met 6-3, 6-2.

Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, maakten de twee kemphanen er een prachtig schouwspel van. Dimitrov sloeg op 1-1 meteen op love door de service van Nadal heen, maar de Spanjaard had met twee breaks op rij een razendsnel antwoord paraat.

Ook in de tweede set kwam de Bulgaar vlot op een break voorsprong, maar opnieuw weigerde Nadal zich lang neer te leggen bij de negatieve marge. Hij draaide op indrukwekkende wijze met drie breaks op rij de 0-2 achterstand om in 6-2 setwinst.

Voor Nadal is het de vierde finaleplaats in Acapulco. De Spaanse topper won het evenement in 2005 en 2013, toen het toernooi nog op gravel werd gespeeld. Drie jaar geleden moest hij op hardcourt de titel aan Sam Querrey laten.

Nadal treft in de finale Taylor Fritz. De Amerikaan versloeg zijn landgenoot John Isner in drie sets: 2-6, 7-5, 6-3. (FOX Sports)